SU
Yaşamımızı devam
ettirebilmemiz için oldukça önemli olan su, vücudumuzun yaklaşık %70’ini
oluşturur. Su vücudumuzda düzenleyici
olarak görev yapar. Çeşitli maddelerin taşınmasını ve vücut sıcaklığının dengede
kalmasını sağlar. Besinlerin yumuşatılması ve küçük parçalara ayrılmasına da
yardımcı olur.
Vücudumuzun
su ihtiyacının karşılanmasında, doğrudan içtiğimiz suyun yanı sıra tükettiğimiz
yiyecekler de etkilidir. Her besinde belli bir miktar su vardır. Taze meyve ve
sebzeleri elimizle sıktığımızda bu besinlerdeki suyun damladığını görebiliriz. Kurutulmuş
besinlerde de su vardır. Bunu daha iyi anlamak için nohut, fındık veya mercimek
gibi besinler ayrı ayrı tüplere konulup, tüpün ağzı alüminyum folyo ile
sarıldıktan sonra ısıtıldığında, tüpün kenarlarında ve folyoda su
damlacıklarının oluştuğu görülebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder