27 Mayıs 2012 Pazar

SU


SU


Yaşamımızı devam ettirebilmemiz için oldukça önemli olan su, vücudumuzun yaklaşık %70’ini oluşturur. Su vücudumuzda düzenleyici olarak görev yapar. Çeşitli maddelerin taşınmasını ve vücut sıcaklığının dengede kalmasını sağlar. Besinlerin yumuşatılması ve küçük parçalara ayrılmasına da yardımcı olur.
Vücudumuzun su ihtiyacının karşılanmasında, doğrudan içtiğimiz suyun yanı sıra tükettiğimiz yiyecekler de etkilidir. Her besinde belli bir miktar su vardır. Taze meyve ve sebzeleri elimizle sıktığımızda bu besinlerdeki suyun damladığını görebiliriz. Kurutulmuş besinlerde de su vardır. Bunu daha iyi anlamak için nohut, fındık veya mercimek gibi besinler ayrı ayrı tüplere konulup, tüpün ağzı alüminyum folyo ile sarıldıktan sonra ısıtıldığında, tüpün kenarlarında ve folyoda su damlacıklarının oluştuğu görülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder