MESLEĞİM BESİNLERLE İLGİLİ OLSA
Besin ve besin teknolojisinin gelişmesiyle
birlikte yeni meslekler ortaya çıkmıştır. Bunların başında diyetisyenlik, gıda
mühendisliği ve aşçılık gibi
meslekler gelir.
Diyetisyen, sağlığın
korunması ve yaşam kalitesinin arttırılması için kişiye özel veya toplu olarak
sağlıklı beslenme plan ve programlarını düzenleyen kişidir. Diyetisyenler, diyet
programlarını planlar ve sağlıklı beslenme konusunda eğitim verirler.
Gıda mühendisi, gıdaların
işlenmesinde, paketlenmesinde, yeni gıdaların üretilmesinde araştırma ve
denetim görevi yapan kişidir. Bu alanda çalışan kişiler, gıdaların besin
değerini ve çeşitliliğini arttırmak için uğraş verir.
Aşçı ise,
besinleri çeşitli yöntemlerle yenecek duruma getiren kişidir. Bir meslek olarak
aşçılık toplu yemek yenilen yerlerde yiyecek hazırlama ve mutfak yönetim
işidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder