28 Mayıs 2012 Pazartesi

MESLEĞİM BESİNLERLE İLGİLİ OLSA


MESLEĞİM BESİNLERLE İLGİLİ OLSA



 Besin ve besin teknolojisinin gelişmesiyle birlikte yeni meslekler ortaya çıkmıştır. Bunların başında diyetisyenlik, gıda mühendisliği ve aşçılık gibi meslekler gelir.
Diyetisyen, sağlığın korunması ve yaşam kalitesinin arttırılması için kişiye özel veya toplu olarak sağlıklı beslenme plan ve programlarını düzenleyen kişidir. Diyetisyenler, diyet programlarını planlar ve sağlıklı beslenme konusunda eğitim verirler.
Gıda mühendisi, gıdaların işlenmesinde, paketlenmesinde, yeni gıdaların üretilmesinde araştırma ve denetim görevi yapan kişidir. Bu alanda çalışan kişiler, gıdaların besin değerini ve çeşitliliğini arttırmak için uğraş verir.
Aşçı ise, besinleri çeşitli yöntemlerle yenecek duruma getiren kişidir. Bir meslek olarak aşçılık toplu yemek yenilen yerlerde yiyecek hazırlama ve mutfak yönetim işidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder